je haar vervenLANG LEVE DE HAARVERF

Er is veel keuze in de merken en kleuren haarverf. En of je nu je beginnende grijze haren wilt camoufleren of gewoon zin hebt in iets anders als je eenmaal begint met het gebruiken van permanente haarverf, ben je haast verplicht om je haar te blijven verven.

 

Tenzij je het in een een kleur die dicht bij je natuurlijke haarkleur terugverft zul je anders moeten wachten tot het uitgegroeid is.

Hoe werkt haarverf?

Haar bestaat voornamelijk uit keratine. De natuurlijke kleur van je haar hangt van de combinatie en hoeveelheid van twee proteïnes eumelanine en phaeomelanine. De eerste zorgt voor een bruine en zwarte kleur, de tweede voor blond en rood haar. Als beide proteïnes afwezig zijn heb je grijs of wit haar.

Haarschubben openen

Of je het haar nu lichter (bleken) of donkerder (verven) wilt maken, eerst moeten de haarschubben geopend worden. Bleken gebeurt met een peroxide oplossing. Eerst wordt Deze reageert met de melanine in het haar, die de kleur door een chemische reactie verwijdert. Haarverf werkt op dezelfde manier maar nu met een oplossing met ammonia. De oplossing maakt een chemische reactie in de haar en laat de kleur achter.

Beperk de schade

Alhoewel de haarverf nu van goede kwaliteit is verzwakt het het haar toch, zeker bij permanent gebruik. Het is daarom belangrijk je haar goed te verzorgen. En de volgende tips in het oog te houden:

Tips

  1. Gebruik voedende shampo's en haarverzorgingsproducten. Neem af een toe eens een henna haarmasker (kleurloos).

  2. Verf je haar niet vaker dan eens per 4-6 weken, vaker is echt schadelijk voor je haar.

  3. Niet te grote kleurverschillen in eens. Van donkerbruin haar naar lichtblond kan bijna niet zonder nadelige invloed van je haar. Des te groter het kleurverschil hoe groter de chemische reactie.

  4. Pas op met zwemmen in sterk gechloreerd water als je geblondeerd haar hebt. Door een chemische reactie van het chloor met de chemicaliën bestaat de kans is dat het haar groenig wordt.

  5. Ben je een doe het zelf haarverver. Volg dan de gebruiksaanwijzing goed op. Let op dat de haarverf die je in de winkel koopt niet over de houdbaarheidsdatum heen is. Bewaar het niet op plaatsen met extreme temperaturen.

  6. Ben je niet tevreden met de kleur of mislukt het om een andere reden, ga dan niet direct weer opnieuw verven, je loopt dan de kans dat je haar afbreekt of uitvalt.

  7. Gepermanent haar dat ook nog geverfd wordt heeft dubbel te leiden. Wil je toch beiden doen, wacht dan zo lang mogelijk na het permanenten met verven en andersom.

  8. Is je haarkleur door te vaak coupe soleil te licht geworden. Vraag dan bij de kapper een keer om een coupe soleil, maar dan in je eigen haarkleur.

  9. Is de kleur te rood naar je zin, was het dan met anti-roos shampo dit zwakt het rood snel af.

 

gezond haar

glanzend zomerhaar

grijs haar verven

je pony laten bijgroeien

kapsel bij je vorm gezicht

maak het meeste van je krullenblz 1 van 1
ik
Ik heb al ongeveer een half jaar ( misschien langer ) een pak schwarzkopf mousse in huis, in gesloten verpakking. Kan ik deze nog gebruiken? ik kan nergens een houdbaarheids datum vinden.
Melissa.
Hey, ik heb een vraag en hopelijk heeft iemand hier antwoord erop!
Ik heb me haar nu iets van 4x zwart geverfd.. Maar ik wil het weer wat lichter, want wil graag aubergine bruin. Maar dat pakt dus niet op zwart, helemaal niks pakt op zwart ;) Ik heb dus op verschillende site's gelezen dat head & shoulders anti roos shampoo je haar een stuk lichter maakt! Maar geld dat ook ervoor als je, je haar al een paar x zwart hebt gemaakt?? Hopelijk heeft iemand een antwoord! Groetjes.
vi
@ bani van donker haar naar fel rood gaan is onmogelijk, zeker op haar dat ooit al eens gekleurd geweest is, dan moet je het eerst decaperen/ontkleuren en pas daarna een fel rood op zetten. bij een donker haar dat nog niet gekleurd is geweest kan je bij de kapper tot 5 tinten verlichten.
@bani
magma van Wella pakt altijd op donker haar. informeer bij een kapper die het product gebruikt
Charlotte
@ Bani; met thuis producten zal dit niet lukken. Ik heb het zelf ook gedaan maar kreeg het ook niet rood. Daarna ben ik naar de kapper geweest (ik ging naar kinki) en nu heb ik felrood haar! :) Dat is het beste wat je kan doen..
Bani
Ik heb van natura zwart haar en probeer het al een tijdje fel rood te krijgen. Maar geen enkel product neemt mijn haar op.
Lisa
Ik heb donker bruin haar en gister middag heb ik het een paar tinten lichter geverft. Vandaag wilde ik gaan zwemmen met mijn vriendin, alleen krijg ik dan geen groen haar? dat lijkt me echt heel erg!
sonja
ik heb mijn haar geverft en het is aan het af breken wat moet ik er aan doen ik weet het niet meer
Jill
2 jaar geleden denk ik had ik donkerbruin haar en ik wou weer eens iets nieuws dus ben ik na de winkel gegaan om zoon ontkleuringspak te kopen, bij mij werkte die echt super zelfs iets te want men har was zowat wit O.o met wat oranje

nu heb ik dus zwart haar en wil ik naar blond (taylor momsen blond :))
ik ben van plan het met anti-roos shampoo te gaan wassen
(het zwart wordt daar lichter van)
en het dan te onkleuren, een paar dagen te wachten
dan weer ontkleuren
paar dagen wahten en dan te verven
en gewoon goed maskers erop doen enz.

hopelijk heb ik nog haar over x'D
bianca
ik heb donkerbruin/zwart haar (geverfd) wil het een paar tinten lichter hebben dan moet ik het eerst onkleuren en kan ik het dan opnieuw verven ...
kyara
hallo ik heb mijn haar wit geverfd en wil het nu bruin hebben kan dat zomaar en hoe doe ik dat het beste.
Lisa
Ik heb heel donker bruin haar, bijna zwart. Graag zou ik mijn haren een paar tinten lichter bruin verven. Liever wil ik mijn haren niet permanent verven, kan ik ze ook semipermanent verven als ik een lichtere haarkleur wil?
xx Lisa
dominique
Meestal als je je haren zelf verf, zitten er altijd aan de hoofdlijn wat donkere vlekken. Wat het beste is wat je kunt doen is wat vaseline op de hoofdlijn smeren voordat je het gaat verven!
Zodra je ermee klaar bent, kan je het er zo makkelijk vanaf vegen!

-xxx-
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

trucs voor voller haar


   

onverwachte beautytips

   

anti-rimpel verzorging voor je leeftijd

   
verschillende soorten eyeliner


   

voorbeelden makeup voor bruine ogen

   
grote porie


   
 
   

alle rubrieken

onderwerpen beauty

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face

Ici Parix XL

Nelly.com

The Body Shop

Yves Rocher

 

KLEDING

Esprit

Mango

Nelly.com

Mexx

Yoox

Zalando

 

SCHOENEN

Cafe Moda

Footworkstore

Ik wil schoenen

Dolcis

O'Moda

Manfield

Uggs

Zalando